Klik Saya!

Rabu, Februari 24, 2010

Beraya Bersama .. Raya sama2..Gong Xi Fa Cai











Salam Ukhuwah!!

Untung nyer duduk kat negara malaysia ni kan..
rakyat berbilang bangsa..perayaan mcam2 ada..
Cuti Public pun menumpang la sekali..

Hari raya satu malaysia cuti..walaupun yg tak menyambut pun cuti..(kecuali yg kena OT la)
Ni cite pasal cuti yg tertulis dalam kalender k.
bukan cuti yg x de dalam kalender..(apa aku merepek ni )

Ok stop !sambung cite..

Termasuk la Hari Raya utk org2 cina di Malaysia ini..Public Holiday ni disambut meriah oleh mereka2 yg mmg nanti2kan..

Cite ni utk selain yg sambut raya Cina tau! Ahaks!
Salah seorang dr rakyat Malaysia itu adalah aku . hehehe
Raya Cina tahun 2010 ni,cuti panjang..kebetulan kena pada ari sabtu..smbung ahad..isnin..selasa plak ganti utk ari ahad.

peh!

Berjalan sakan ler aku.Balik kg En Suami…iaitu di Terengganu.Dalam Malaysia jek..
Tapi…ada tapi…tapi yg penting..aku dapat bersama2 dgn kekasih hati .. release tension , enjoy dengan ank2..masalah ? letak tepi dulu.

Dapat la ank2 aku..terutama abg iQbal lepas kan rindu dendam pada ayah tercinta.3 minggu tak jumpa.Sib baik kenal lagi..kuikuikui..

Jalan2..pusing2..aku pun dah tak tau nk cite macam mana..
korang tgk gambar2 then buat la spekulasi sendrik..bole gitu?
ops! Taklah..blog aku..so aku la yg akan bercerita..

layanzz..






muka budak demam..masa ni tgh tggu turn masuk klinik.
Berair mata idung..ksian.
Tapi still kuat utk meng hu ha hu ha kan dirinya.
congrat bang! ank laki2 mesti kuat!

pagi2 sampai..rileks jap..siap2 keluar semula..
ni kat Agro resort.
ada chalet,kolam mandi,taman haiwan(burung,unggas),taman herba,ketapi,fish spa.
oh! tidak dilupa taman permainan hehehe..


Iqbal sebelum menjadi kupu2 perawan.
abg dollah tu ank sedara En.Suami.


pastu, p tgk ladang lada.
lada sedang berputik dgn kuntuman bunga berwarna putih.



bersantai merehat kan diri..
budak baju kuning tu..takut + jakun.

esok nyer..
p pantai bukit keluang plak.
igt kat johor je ada kluang.kat ganu pun ada.
masa ni pagi dalm kol 9.cuaca sedang elok je..
(dalam erti kata lain-matahari tidak akan mensunburnkan kulit anda hehe)
Atas kiri : pagi2 dah kuar..sejuk..pakai baju sejuk utk qisya.
Atas tgh : Sepasang kekasih sedang menikmati permandangan matahari muncul.(walau sikecik hanya enggeh saja)
bawah kanan: Bayi yg tidak tau apa2,telah digelongsorkan diatas pasir.ahaks!
bawah kiri: nak tunjuk pulau kat belakang tu..
bawah tgh : Qisya ngn atok (merangkap MIL ku)



Bercanda di pasiran..pasiran pantai...


Setelah ketibaan teman gaduh iQbal.Gaduh2 sayang ahaks!
Kak Husna.
Bawah kanan : Cekda dan Huda


Cik anum (Kakak En Suami) & Hajar (ank sedara En Suami).
Both Single & available..kuikuikui..
Hajar mengenakan Tshirt Muslimah yg i jual tu.(Iklan jap!)



Sarah (Ank sedara En Suami)
Also single & available.kikiki..

Oh ayah! Jangan tinggal daku..aku merindui mu...
(ayat ada 2 meaning ni..hehehe)

balik tu...misteri..stokin Qisya tinggal sebelah je..stokin sama ng adek Huda,reben je kaler lain..kebetulan....huhuhu


Esok nye lagi..


p latah apa ek..hmm lupa la..yg pasti bukan melatah..

air terjun..sejuk..berkelah..makan pengat ibumertuaku, kuih muih beli, air teh ank sedara.
misteri lagi: stokin Qisya ilang sepasang plak..kali ni stokin takde reben..ahaks!





Dan esok nyer lagi..


on the way p pengkalan kubur..soping tak byk la..
tpi berat gak ler..sian En.Suami..kiri gendeng abg, Kanan gendeng brg2.
hmm..



singgah p umah org jual sutera terengganu..Handmade.chanting.corak xslusif.1 corak 1 pemilik.
Rm 200++

Please note,picture tak banyak sebab memory yg full.so amik gambar yg penting je..
eheh..


Sementara tunggu penjual meng deal batik , antara pose menarik yg tercipta diatas.
Byk lagi aktiviti2,tapi tak byk nk klik picture la..sebab malas nk padam gambar2 lama tu..take time..


antaranyer Melawat opis,melawat kilang kopok ,melawat sawah padi,melawat kedai sup belut,melawat sedara mara..semuanye melawat ..macam jadi MB plak..ahaks!Oh jugak tak lupa..melawat kedai dan makan keropok lekor fresh.


Sup belut sedap!kire kena la ngan tekak ni..lembut je..tp belut nye comel sgt..

Ok tu je cerita selepas CNY.sekian terima kasih.Liputan khas dari Saya Untuk Anda. :)


Notakakitangan: Walau air muka nampak gembira..tapi bila time nk berpisah tu..alahai....tuhan je yg tahu..skang masih mencari kepastian..buat pilihan yg terbaik sayang..Restu org tua yg penting(mcm cinta dihalang plak!..rileks pel..control..ahaks!).Kesimpulan..dimana u berada..disitu juga i nk itut..!

p/s : TQ byk2 kepada En Suami a.k.a Azmi Bin Said, sanggup meluangkan masa,melayan karenah isteri mu yg byk karenah..eh tak byk la..sikit je..eh byk karenah ke?tak laaa.... :P



2 ulasan:

babyfreaks@ratusiput berkata...

wah...lupa daratan ko jap ek laki balik...ske ek....hepi2 ekk...ehehehe....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......aku lak nak nangis ni...

laila berkata...

isk..ko ni...mestila...lupa daratan sat..bagai dilamun ombak dan angin sepoi2..
sabar2..sabar..
pesan kt laki ko..jgn nakal2..

ahaks!