Klik Saya!

Isnin, September 20, 2010

Kisah Di Bulan September

Salam Ukhuwah!!

Dalam bulan September , byk tarikh2 dan peristiwa penting yg dilalui oleh LS.
Walau pun takde lah sepenuh dan sebusy jadual Perdana Menteri..tapi menjadikan otak LS sentiasa berlegar2 memikirkan sesuatu yg perlu diingat disertai dengan kebusyan mempack dan menyediakan persiapan raya.

Maklumla nk tinggalkan umah..kena la kemas2...bukak sarung kusyen,pasang langsir..kemas baju..isk..

2/9 - Anniversary Pernikahan kami yg ke 4 tahun.Tarikh penting aku jadi isteri kepada Azmi Bin Said.Nothing spesel to celebrate. Just baca doa selamat kat umh bapak.
Alang2 wat kenduri..tumpang sekaki..hehehe





7/9 & 9/9- Terlalu khusyuk pikir persiapan raya ank2 dan suami, sampai terlupa birthday BestFren LS sendiri..


Happy Birthday to Along , Zuliana ahmad Adabi (7/9) dan Jana(9/9)..Maaf la ..aku terlupa nk wish kat korang aritu,,mmg lupa terus..harap korang tak simpan dalam hati ye long...
Frenship 4 ever..Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.


10/9 ~ 13 /9-Raya, balik kg En.Suami kat Terengganu.Besut.
Raya+ shopping & jalan2 sakan.

Hati ingat johor..nk ayam masak merah+daging manis+babat goreng+hati& paru goreng pengantin.
Tapi asek jumpa nasi dagang+satay+nasi dagang+nasi dagang+ketupat palas +nasi dagang.
Tapi ok la..makan puas2 nasi dagang tuh..sebab kat johor susah nk cari woo yg freee..ahaks!

bergambar la kat umah sedara.bt kenangan2..Time ni aku diam jek..maklumla tetiba jadi pemalu.nk kecek johor.oghe dok pahe.kite diam je lah..hihi

ni kat umah kakak en suami.Bachok.mentang2 akak dia bisnes kedai runcit+kedai makan+kedai stationery.abis kena lenjan ng iqbal+husna.Dont worry, akak dah halal kan..Tima kasih kak..

Sehari before balik johor sempatla En Suami bawak isteri yg jakun ni p jalan2,Tamadun Islam,shopping kat pasar payang,masjid kristal.Layanzz...



14/9 - Birthday Suami Tercinta.(Meraikan dalam keta perjalanan pulang ke Johor).Celebrate kat kedai makan area Pekan jek.


On the way balik tak de jumpa xcident..Alhamdulillah..tapi jumpa ng chalet terbakar..Masa benti solat.

Ramai org tgk, time tu bomba baru sampai..beriya2 padamkan api..dua biji chalet terbakar..punca tak diketahui.wartawan tak sempat nk interview ..ahaks!!

Time ni En Suami yg sibuk2 suh amik picture.." masuk blog.masuk blog "kata nyer..amboi!!

iyelah..akan ku tunaikan permintaan mu itu..hehe
14/9 - Roadtax keta mati...walah! belum idupkan lagi hehehehe..tggu pas raya baru idupkan kot..Lambat takper.
Lenjan keta en Suami jek.ahaks!

BUlan 9 ni jugak..last payment for keta aku..Alhamdulillah...setelah 7 tahun membayar hutang..dapat la jugak miliki harta yg tak seberapa itu..
Takper la..atleast nampak gak hasil dr tulang 4 kerat ku ini...
TUNAI !!!..utk yg last payment...


PEeeh!!..
ok kasi rilekss...skang time nk beraya sakan rumah sedara dan kawan2...

Notakaki: Sempat ke tidak nk beraya umah rakan2.Umah sanak saudara pun tak abis round2.ahaks!!



3 ulasan:

Umi berkata...

wah... semua kisah dijadikan 1... happy anniversary.. happy besday to ur husband... selamat hari raya.. :)

ratusiput berkata...

wah beraye kg laki ko ekk...bestla..aku takde kg...laki aku pn sini2 je..tp thn ni aku raye ngan mak ayah aku...sedih laki takde... :(

laila sanuri berkata...

@umi

aah jimat kertas...hihihi

@ratu
aku nk raya kg ko la...hihi