Klik Saya!

Isnin, Oktober 04, 2010

Selamat Ulang Tahun ke 3 iqbal

Salam Ukhuwah!!


Kepada Mohd A'isy Iqbal,

Masih teringat waktu nk lahirkan Abang..
Ramai kata bertuah dapat lahirkan Abang ..senang ..alhamdulillah syukur..
Mana tak nyer dalam perjalanan nk ke Hospital , Abang dh tak sabar nk lihat dunia agaknya...

Ibu igt lagi time tu Bulan Ramadhan, Ngam2 lagi 7 ari jek kite nk beraya..
patut Abang lahir 5 / 6 ari selepas Hari Raya..
Dapat la ibu merasa ayam sambal masak merah,Daging goreng,babat goreng,kuah lodeh..kuih muih..hmm..sedapnye..
Hari2 dok pujuk Abang kuar lepas Raya..
Dapat juga ibu merasa puasa penuh bulan Ramadhan..best nyer rasa..x payah ganti2..dalam hati dah berbunga2..
Tapi nampak nya Abang memang saje nk suh ibu posa makan pada Hari Raya..nk suh ibu ganti 7 hari puasa .

Padan la ibu tak galak bernafsu nk beli baju Raya..ada hikmah rupanyer...

Tak lama kite dok kat labour room..
Masuk2 bersedia utk push..then Abang pun kluar..Igt kata2 nurse ,alhamdulillah senang awak bersalin.
Masa tu ayah pun tak sempat tunggu sebelah ibu utk tgk abg kuar.
Ayah antar ibu , then pass kat nurse..
Ayah turun balik nk cari parking..naik atas cari ibu..tup2..nurse dh tunjuk abg kat dalam katil baby..sgt bertuah!
Ayah peluk Abang..ayah terus azan kan..
Abang comel .. 2.28 kg jek.

Jumpa ibu , ayah cium ibu..ada la nampak jernih kat ujung mata Ayah..
Kata atok ,ayah nangis masa bagitau yg dia dh jadi ayah..terharu agaknya..
Fasa kedua utk laki2 setelah menjadi suami , Ayah.

Masa tu Abang la cucu sulung Yayi dan Oma..Oma dan yayi igt, baru nk bersalin...Rupa2nye dah selamat bersalin..mcm x percaya plak diaorg.
Berkali2 tanye, tak percaya.
Kalau igt balik mmg jadi bahan ketawa..
Semua datang dan tunggu Abang kat Hospital.
Berkampung dan berbuka puasa semua kat situ.
Lepas Maghrib kite balik sama2..

05.10.2010 usia Abang dah genap 3 tahun..
Cepat nyer masa berlalu..tak lama lagi Abang nk sekolah..hmmm..
Rasa mcm nk Abang jadi baby jek..
dapat ibu tatih Abang , melayan karenah Abang yg rajin mengomel entah apa2..

Mohd A'isy Iqbal..Tiada emas permata yg ibu dapat beri dan simpan utk Abang,
Tiada harta berjuta yg ibu ada utk beri pada Abang,
Yang ibu ada adalah kasih sayang sepenuh jiwa ibu..
Yang ibu ada adalah suara utk ibu marah Abang agar abang tahu yg mana baik dan yg mana buruk..
Utk jadi peringatan kepada diri Abang yg akan menempuh segala dugaan di dalam kehidupan ini.
Agar Abang menjadi insan berguna satu masa kelak.

Harapan ibu , Abang membesar menjadi ank yg baik,soleh,taat pada segala suruhan Allah,Jauhi la dari segala larangan Nya,
Jaga Maruah keluarga , dan Jaga Adek ,serta igtlah Ibu dan Ayah.
Semoga menjadi insan yg berguna di dunia dan akhirat.
Amin..

Ketahuilah..ibu,ayah & adek sayang abang..

Coretan Untuk Anak Sulungku,
Harap satu hari awak dapat membaca nya..


7 ulasan:

ainazliena berkata...

hepi besday artomen...eh artomen mana reti nangis!..hehe..

ratusiput berkata...

happy bday to iqbal... :)

laila sanuri berkata...

@ratu
dh cakp kat iqbal

@aina
artomen lom tukar lagi..jadi manusia leh nangis..hehe

Kaseh Nooraish berkata...

emm.. masa berlalu sgt pantas.. pejam celik..pejam celik dah besar..
Semoga harapan dan impian seorang ibu terhadap anaknya menjadi kenyataan.. Amin

laila sanuri berkata...

@kaseh

yup!! thanks..insyaallah..aminn...

Umi berkata...

hepi belated besday, iqbal.. wah, ibumu bermadah pujangga... caiyok!!.. =)

laila sanuri berkata...

@ummi

thanks....
madah berhelah..ahhaha