Klik Saya!

Selasa, Oktober 25, 2011

Chicken Chop RM 5 + Danga Bay 2.30 pagi.!

Salam Ukhuwah!!

Semenjak2 ni ,mak bz je nk ngadap keje.p umah kawan2 blogger [n tak sempat..nk update blog mak pun ..mak tak sempat..
Hari ni berkesempatan jugak akhirnye..

Haritu dok gatal mulut tanya ng adek..Mana tpt makan yg best..tanak nasi..
Dia kata jom! chicken chop rm 5 je kat Hutan Bandar.

Sian ek..baru 1st time nk makan kat sini.
Aku ada dgr2 kawan2 cakp..tapi memandangkan aku mmg tak tau benda alah tu kat mana..so terus terlupa nk makan situ..so kebetulan adek aku pun ngajak..

Teringat pulak kat adek2 lain..Hasil dpd ajakan dari mulut ke mulut..adek2 aku yg lain pun nk join sekali..
Then adek aku pun teringat plak kat mak n bapak..So berombongan lah kiteorg ke sana..anak beranak.
Tapi bapak x join.bz kenduri .Jadual dia setiap malam,ditemani adek bongsu kiteorg hehe.Abg pun tak join.Dia wakilkan ank dia jek.si kakak.
Mak standard..dimana ada kami..di situ ada dia..hehe..

Dah lama rasanya x makan luar reramai.Semenjak masing2 sibuk menambahkan keturunan Hj Sanuri . x berpeluang.Abis tiap tahun..lepas sorang..sorang take turn beranak.ahaks!
Ni ank2 dh besar skit..ok la..bole merambu2 hehe.

Kedai makan ni terletak kat Hutan Bandar.Antara menu2 dia yg aku igt;
Chicken Chop -RM5
Grilled Chicken Chop -6.50
Grilled Lamb Chop - 10.00
Grilled Beef Chop - 12.50 kot??..x igt.Sebab menu paling mahal.so aku abaikan..hehe
Fish N Chip -RM5

ok ler kan..berbaloi..Complete set ok..siap ada kentang goreng,coleslow lagi.Kuah mabeles.Kalau kat kg aku..satu set ni RM10++. kalah kat bandar.
Cuma lepas korang order..Mmg bercinta jugak la nk tunggu makanan nye siap.
So bak kata adek aku "kalau nk order ,tapau ke apa ke..order je sekali..jgn nk order 2,3 kali,berabad.So kiteorg sekali order tapau utk org2 kat umah.



mama,mama zila,mummy + bonda ku

aksi catwalk si cilik.Kelihatan Qisya & pipa (ank mummy) di situ


ala..bucuk2 hehehe.Mak aku kalau bergambar mmg suka landing2 gini..manja gitu..


uih! bini saper la ni..buruk sungguh.Qisya ank manja ayah ler.

Muka puas + kenyang.Dah makan bual secukup rasa terus bangun..Pasal ramai lagi customer yg nk duduk ok.Org ramai giler..mmg gitu la setiap malam ..kata adek aku.(aku ni dh mcm promoter tanpa gaji plak)
Gambar atas2 tu aku cilok kat FB adek aku.

after dah kenyang..order kol 9.30 makan bagai..kol 11.30 abis..Rasa malam seperti muda lagi..cewah!! gerak ke Danga Bay plak..Almaklum..Malam Sabtu..Esok tak koje+skool..Bole la sekali sekala merambu2 malam..


Ho Ho !! dah berabad seh tak pg sini..dh ada FUN FAIR..

Sampai2 jek..Iqbal terus cakap nak naik Train..layan kan dia..semua pakat join..Tiket rm 4 - 1 kepala.Budak bawah dua tahun F.O.C
Tu je la mainan yg kite org main..save bajeeet...hihi..lain semua..jalan smpai ujung..amik angin..gambar2 macam org jakun..Aku tumpang kamera adek2 aku je.

Dah tu..tgk jam dekat kol 2.Masing2 mcm tak ngantuk lagi..abis satu Danga pusing..Last berenti kat tempat org riadah.Main skateboard,rollerblade bagai..
Adek2 aku dh pakat blah.Tinggal aku ank beranak je tercongok kat situ.Layan si bujang tu ar..syok sgt tgk org lompat2.Sampai kol 2.30 am.Tu pun pujuk konon nti ayah nk belikan skateboard utk abg.
Baru la dia nak balik..kalau tak tidur situ la jawab nyer..

x de keje

Muka tunggu turn.Eh abg cam dah kurus la..hmm..

Lagi muka kepuasan

Sempat jugak berposing 4 beranak.Time ni Qisya tidur.Lepas tu sengaja bangunkan dia.
Aktiviti kita berakhir jam 3.am.Pepagi esok,nk p balik kg plak.kg sekangkang kera jeee...hihi..

Notakaki:Tgh tunggu bank pulangkan semula duit bajuuuu...


3 ulasan:

ratusiput berkata...

aku pn tak pernah pegi lg makan CC rm5 tu...ehehe...bila laki ade tak teringat lak nak pegi.danga bay siang cam takde pape.bila mlm mak ai...lampu sana sini...ehehe..

leeyana-mamadaniel berkata...

ohh dh gi mamam chic cho rm5 ekk...
bila lah my turn nk kesana..hoho...
dh ckp ngan en.suami...dia mcm x xcited jerk..sbb awal2 dh ckp kat sana mmng ramai rakyat jelata....nyesal plak ckp mcm tuh....hahaha...

laila berkata...

@ratu
aah..aku pun lama baru teringat...kalau adek aku tak igtkan..hehe

@leqna
ramai org..tapi masih bole dikawal..bukan mcm kat pasar larkin..goda la lebih sikit..wakakaka