Klik Saya!

Khamis, Mei 27, 2010

Macam - Macam Manusia

Salam Ukhuwah!!

Macam-Macam Manusia

Ada Manusia..
Yg tersurat,
Tolong aku ye...tq..
Hakikat tersirat ?
Ko dh tolong aku...tq..Tolong ko ?...err..lambat sikit la...hehehe


Ada Manusia..
Yg tersurat,
Bagi aku eh...ok ..tima kaseh...

Hakikat tersirat ?
Tima kasih la bagi aku..ko nk aku punyer..cari sendrik la..hehehe


Ada Manusia..
Yg tersurat,
Tunggu , aku lambat..sori aku lambat..

Hakikat tersirat ?
arini aku cepat , isk! lembab ar ko nih.


Ada Manusia..
Yg tersurat,
Buat kan utk aku..nx time aku bt kan ko ye..

Hakikat tersirat ?
Tima kasih byk2...settle keje aku...keje ko?..apa yg aku dapat? buat sendri la..


Ada Manusia..
Yg tersurat,
Meh ramai2..sokong aku...doakan aku berjaya..

Hakikat tersirat ?
Aku dh berjaya..tima kasih atas sokongan korang...
Korang nk berjaya cam aku?..hehe..sori aku byk keje lain la..


Anda Manusia yg mana?..Tanya HATI ..

Hakikat tersurat dan tersirat :
Manusia adalah SPESIS HAMBA ALLAH
yg tak sempurna , pasti ada kesilapan yg sedar atau tanpa disedari.


Dunia ini bulat..Kadang kite di atas , kadang kite di bawah..
Kalau anda terasa seperti DOWN..maksudnya anda di bawah la tu...
Tapi .. bila anda rasa seperti GAH ! anda berada di atas..

tapi jgn lupa diri ! ..kerana anda mungkin akan DOWN semula.

Renung2kan dan selamat beramal....

Nota kaki :

Jom ! take a deep breath and say HAAAAH!..... peh..lega.......hehhehee
think positif !!






3 ulasan:

encik azuwan berkata...

bak kate omputeh..

what goes around comes around.

ratusiput berkata...

ya betul...pape kite kena ikhlas...lambat laun tuhan akan balas jugak kebaikan kite tu.so not to worry la kalau ade manusia yg mmg tak geti nk appreciate kite...

laila sanuri berkata...

@wan
yela...dunia ni bulat...

@ratu
yup!! ikhlas....insyaallah..