Klik Saya!

Jumaat, Jun 25, 2010

Anak Kucing

Salam Ukhuwah!!

Ada rasa sedih terbuku kat hati ni..
nk cite ke tanak eh...
Sedih sgt....

Hmm..tak..tak..tak de kaitan ngn En.Suami ..Takde kaitan ng masalah ank2..
Tapi berkaitan lain..

Gini...

Masa ari Isnin aritu... Balik keje..Ada dengar bunyi Miau...Miau....kat tepi umh MIL..
LS tgk..rupanya ank kucing 2 ekor..sekor putih..sekor lagi capok2 itam+putih+kelabu.

tanya MIL, dia kata..Mak kucing baru bersalin pagi nya..sekor lagi melekat kat tpt peranakan dia..(Total 3 la kot)
Kucing tu lari kehulu kehilir...dgn ank terjuntai kat blakang..
MIL nampak..tapi tak buat apa2la..pasal kucing tu pun garang semacam jek..

Ok stop sampai situ..

Ari selasa pagi, tgk kucing tu dah kat umh MIL..kat luar..letak dalam bakul..
MIL amik ,katanyer sian..
LS pun sian gak..maybe haus susu..
tp mak Miaw tu tak dtg2..
MIL buatkan susu letak kat sebelah..susu taktau ler susu apa..

Tanya sepupu (mmg dia minat kucing dan bela kucing) kot dia berminat..
dia kata dh retired plak..Dia suh LS beli susu kat kedai.Susu kucing..then suapkan kat kucing..
Ok. LS pun setuju ler nk mencari..

Tapi dalam hati berkira2 gak..Bole ke aku ni pegang kucing..aku ni penggeli ng bulu2..lagi kalau rasa tulang2 dia ,disebalik bulu2 itu...eeih..bukan tak suka..tapi geli jek...

Then LS search kat tenet, cemana nk handle kucing baru lahir ni..Search guna label "susu kucing".. arga susu tu..mak aih!!..mahal giler..rm40 - 360g kalau tak silap..sib baik tak lompat kerusi..

p ekonsap takde plak.cari kedai haiwan takde gak susu2 tu..tapi makanan kucing ada jual plak.

Kejadian berlaku sehinggalah semalam..pada hari khamis...waktu petang nk amik iQbal & Qisya,
Tgk 2 ekor kucing tu terbujur kaku..so korang paham tak?..


LS terharu..dan sedikit terkilan...


Notakaki: kena baca alfatihah ke?..
Tadi pagi ,harinila..nampak mak kucing tu datang..(kata MIL bulu putih)
mungkin cari ank2 dia.. Dasar Binatang betul mak dia tuh!

4 ulasan:

encik azuwan berkata...

pergh..kesian..mak yong aku ske kucing.binatang betul mak kucing tu.

laila sanuri berkata...

huhuhu..tu ar...kalau aku tau..aku pass kt ko..bg kat makyong..cian..

ravishingpeacock berkata...

siannye kucing tu..nk wat cane

laila sanuri berkata...

@ravishingpeacock
sob..sob.sob..